HTML

konyhatipp

Érdekes konyhai praktikák a legegyszerűbb furcsaságoktól a legkifinomultabb dolgokig. Lehetsz akár gyakorló gasztrofanatik , akár kezdő háziasszony, itt tutira találsz magadnak hasznos infót!

Friss topikok

Linkblog

Kesu-DIO?

2011.06.02. 16:57 bennieman

Feltettétek már magatoknak valaha azt a kérdést, hogy miért nem árulják soha héjastul a kesudiót?

Hát azért mert nincs neki. Viszont minden diónak van héja. Ki érti ezt?

Na jó, megosztom veletek a titkot, a kesudió nem dió, hanem egy mag. Ez tény. Egy körte alakú, ehető gyümölcsnek, a kesualmának a magja. A mag a gyümölcs alsó csúcsán lóg viszonylag sebezhetően és szabadon, és egy trópusi cserjén terem.

Egyébként a dióféléket kemény vagy bőrszerű héjuk különbözteti meg a magoktól.

Remélem hasznosnak találtátok a posztot, én már főzőcskézek néhány éve, de csak most szembesültem ezzel a ténnyel. Szintén friss infó számomra a chíamag, de ezt bocsi nem írom, ide, mert én is itt találtam.

ennyi.

 

Szólj hozzá!

Címkék: mag dió ehető kesudió kesualma chiamag

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhatipp.blog.hu/api/trackback/id/tr512951923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása